Gehandicaptenzorg in Arnhem bij Ensõ

Voor gehandicaptenzorg in Arnhem kun je terecht bij Ensõ. Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Bij ons kunnen volwassenen begeleid wonen in een open setting met 24-uurs zorg en begeleiding. We beschikken over vier kleinschalige locaties in Arnhem waar de bewoners zelfstandig in een appartement of samen met anderen in een woongroep kunnen wonen en leven.

Verstandelijk gehandicaptenzorg in Arnhem

Verstandelijk gehandicaptenzorg in Arnhem bij Ensõ draait om ondersteuning en begeleiding op alle levensgebieden. Ons uitgangspunt is dat de bewoners van onze woonomgevingen zo zelfstandig en plezierig mogelijk hun leven kunnen leiden. De begeleiders helpen bijvoorbeeld structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Ook ondersteunen we bij alle vraagstukken die voorbijkomen op een dag. Wij willen mensgerichte zorg aanbieden, zorg naar de wensen van de bewoners.

Ben jij zorgverlener in de gehandicaptenzorg in Arnhem en op zoek naar een veilige woonplek in de stad voor jouw cliënt? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we de mogelijkheden.

Wie zijn wij?

Ensõ is een organisatie die veilige en vertrouwde woonlocaties voor begeleid wonen in Arnhem aanbiedt voor personen ouder dan 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking. We beschikken over vier kleinschalige locaties waar bewoners onder begeleiding wonen in een woongroep met 24-uurs zorg of in een eigen appartement.

Onze zorgverlening gaat altijd uit van de volgende uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

Een bewoner heeft altijd voldoende vrijheid, maar wel binnen vooraf besproken regels.

Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden bij de bewoners om de begeleiding en ondersteuning op maat af te stemmen.

Het streven is om een leefklimaat te bieden dat bij de zorgvraag past en waar de cliënt zich goed bij voelt.

Gehandicaptenzorg Arnhem 1

"

We zien je en laten je voelen dat je gezien wordt om wie je bent.

Wie komt in aanmerking?

Onze gehandicaptenzorg in Arnhem is gericht op volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoeningen (angststoornissen, eetstoornissen en stemmingsstoornissen). Om in aanmerking te komen moet de cliënt beschikken over een Wlz VG indicatie. Is er sprake van een andere zorgindicatie, zoals Wmo PGB of Wlz GGZ, neem dan even contact met ons op.

Hoe aanmelden?

Als je een cliënt wilt aanmelden voor onze verstandelijk gehandicaptenzorg in Arnhem kun je het aanmeldformulier op onze website invullen, of bellen naar (085) 485 71 50.

Na het eerste contact met de zorgcoördinator volgt er (mogelijk) een persoonlijk kennismakingsgesprek. Pas daarna beoordelen we of we jouw cliënt een aanbod kunnen doen dat bij zijn of haar situatie past.

Huisvesting voor gehandicaptenzorg in Arnhem

We bieden huisvesting voor gehandicaptenzorg in Arnhem aan. Op vier mooie locaties verspreid over de stad kunnen mensen met een beperking begeleid wonen met 24-uurs zorg en met altijd een begeleider in de buurt. Wonen met zorg kan in een woongroep met andere bewoners of zelfstandig in een eigen appartement. In ons eigen activiteitencentrum Het College in het centrum van Arnhem kunnen bewoners een dagbesteding volgen.

We vertellen graag meer over onze vier kleinschalige woon-zorglocaties in Arnhem:


De Utrechtsestraat: Deze locatie biedt plaats aan maximaal 10 bewoners (18+). De bewoner beschikt over een eigen studio met kleine keuken. De badkamer en toilet deelt de bewoner met maximaal 3 huisgenoten. Er is een woonkamer waar gezamenlijk gegeten kan worden en waar leuke activiteiten georganiseerd worden. De begeleiders zijn 24 uur per dag beschikbaar en kunnen altijd zorg verlenen aan de bewoners mocht dat nodig zijn.

De Weverstraat: In een prachtig monumentaal pand midden in het centrum van Arnhem hebben wij 16 appartementen beschikbaar voor volwassenen die zelfstandig kunnen wonen. Er is altijd begeleiding in het gebouw aanwezig.

De Kastanjelaan: In een mooi herenhuis aan de rand van het centrum bieden we 11 studio’s met eigen keuken en badkamer. Er is een grote leefkeuken die ruimte biedt voor groepsactiviteiten met huisgenoten. Begeleiders zijn 24/7 aanwezig en kunnen altijd ondersteuning bieden.

De Rosendaalseweg: In een oude Pastorie zijn 11 studio’s gecreëerd. De studio beschikt over een eigen badkamer en keuken. Er is altijd begeleiding aanwezig.

Kennismaken

Maak met ons kennis

Wil je meer weten over onze gehandicaptenzorg in Arnhem? Neem dan gerust even contact met ons op. We vertellen je er graag meer over. Je mag ons bellen op (085) 485 71 50, een e-mail sturen naar info@enso-zorg.nl of het contactformulier invullen op de website. Wil je jouw cliënt direct aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in op de website.