Begeleid wonen in Arnhem bij Ensõ

Ben jij op zoek naar een mooie locatie in Arnhem waar je begeleid kunt wonen? Maak kennis met Ensõ. Wij bieden een woonomgeving in Arnhem aan die niet alleen beschermd en veilig is, maar ook nog eens kleinschalig en gezellig. Begeleid wonen in Arnhem betekent wonen op een mooie locatie waarbij je hulp krijgt om structuur in je dagelijks leven aan te brengen. Wij kunnen je ondersteunen bij alle vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Ook bieden wij talloze mogelijkheden voor een zinvolle besteding van je dag. Is dit alles waar jij naar op zoek bent? Dan ben je dus bij Ensõ op het juiste adres!

Voor wie bieden wij begeleid wonen in Arnhem aan?

Ensõ biedt een woonplek met 24-uurs begeleiding aan voor volwassenen (18 jaar en ouder) die minder zelfredzaam zijn. Zo bieden wij begeleid wonen aan voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoening. Met de juiste zorg om de bewoner heen, kan de bewoner een prettiger leven leiden.


Wij bieden optimale begeleiding om het leven makkelijker en leuker te maken en meer structuur aan te brengen. Onze bewoners bestaat voor een groot deel uit personen met een verstandelijke beperking, of met diverse psychiatrische problemen (waaronder angststoornissen, eetstoornissen, stemmingsstoornissen en meer).

Wie zijn wij?

Ensõ is een organisatie die diverse vormen van begeleid wonen in Arnhem aanbiedt. Volwassenen kunnen bij ons terecht op verschillende locaties waar 24-uurs zorg aangeboden wordt. Zo deel je bij de ene locatie faciliteiten en eet je bijvoorbeeld gezellig samen. Bij een andere locatie zal je meer op jezelf gericht zijn, omdat je al meer zelfstandig kan.

Wij hanteren diverse uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

We maken afspraken met de bewoners, waarbij ontwikkeling en welzijn voorop staat.

Ensõ werkt netwerkgericht.

Elke locatie heeft een eigen leefklimaat dat bij de bewoners past.

Een veilig en stabiel leefklimaat is een noodzakelijke voorwaarde.

Begeleid wonen Arnhem 1

"

Ik woon hier met veel plezier!

Daarom blijf ik hier!

Wijnanda

Wanneer kom ik in aanmerking?

Om begeleid te kunnen wonen in Arnhem bij Ensõ in de 24-uurs zorg beschik je over een indicatie. Deze zorgindicatie staat ook wel bekend als zorgzwaartepakket (of ZZP). Er zijn verschillende pakketten, waarbij er recht is op verschillende uren aan zorg. De zorgindicatie vraag je aan bij het CIZ. Kijk op www.ciz.nl voor meer informatie.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als je je wilt aanmelden voor begeleid wonen op een van onze locaties in Arnhem kun je het aanmeldformulier op onze website invullen, of bel even naar (085) 485 71 50. Na het eerste contact met Kathalijne (zorgcoördinator) volgt er mogelijk een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hierna kijkt Ensõ of zij jou een passend aanbod kan doen.

Begeleid wonen op diverse locaties in Arnhem

Ensõ beschikt over diverse mooie locaties verspreid over Arnhem waar we begeleid wonen voor volwassenen bieden. Alle locaties beschikken over 24-uurs begeleiding. Soms is het wonen heel zelfstandig, soms doe je juist meer met de groep. Dat verschilt per locatie. Ook beschikken we over diverse appartementen waar zelfstandig begeleid wonen in een eigen appartement mogelijk is.

We vertellen graag meer over de geschikte locaties voor begeleid wonen in Arnhem:


De Utrechtsestraat: Deze locatie biedt plaats aan maximaal 10 bewoners. Je beschikt over een eigen studio met kleine keuken. De badkamer en toilet deel je met maximaal 3 huisgenoten. Er is een woonkamer waar gezamenlijk gegeten kan worden of leuke activiteiten georganiseerd worden. Wij zijn er 24/7 voor jou en kunnen altijd ondersteuning bieden.

De Weverstraat: In een prachtig monumentaal pand middenin het centrum hebben wij 12 appartementen voor wonen met ondersteuning beschikbaar. Er is altijd begeleiding in de locatie aanwezig.

De Kastanjelaan: In een mooi herenhuis aan de rand van het centrum bieden we 11 studio's met eigen keuken en badkamer. Er is een grote leefkeuken die ruimte biedt voor groepsactiviteiten met je huisgenoten. Wij zijn er 24/7 voor jou en kunnen altijd ondersteuning bieden.

De Rosendaalseweg: In een oude Pastorie zijn 11 studio's gecreëerd. Je studio beschikt over een eigen badkamer en keuken. Er is altijd begeleiding in de locatie aanwezig.

De Plantage: Enkele woningen in de Arnhemse wijk De Plantage zijn bestemd voor bewoners die zelfstandig willen wonen, maar daarbij toch nog dagelijkse ondersteuning nodig hebben.

Kennismaken

Kom met ons kennismaken

Wil je graag meer informatie over begeleid wonen in Arnhem? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Je kunt ons telefonisch bereiken via (085) 485 71 50, of door een berichtje te sturen via info@enso-zorg.nl of het contactformulier op onze website.