Wie werken er binnen Ensõ?

Alwin Huls

Wat breng jij aan ervaring mee naar Ensõ?

Met mijn Achterhoekse roots probeer ik een open-, nuchtere en frisse blik mee te nemen in mijn werk. Het kan mij niet snel te gek zijn of worden. Daarnaast probeer ik oplossingsgericht te werk gaan door te kijken naar mogelijkheden en kansen.


Welke rol heb jij binnen Ensõ?

Ik ben persoonlijk begeleider op de Rosendaalseweg. Daarnaast doe ik BHD-diensten en probeer ik sinds kort via de PVT (personeelsvertegenwoordiging) mijn steentje bij te dragen aan een goed werkklimaat binnen Enso.


Waar ben je trots op binnen Ensõ?

Dat een relatief kleine organisatie toch ook vooruitstrevend kan zijn. De lijntjes zijn kort wat maakt dat je ook je echt wat voor het geheel kan betekenen. Verantwoordelijkheden kun je als werknemer krijgen/pakken.


Wat maakt Ensõ voor jou uniek?

De unieke woonlocaties van Enso bevinden zich stuk voor stuk midden in de samenleving daar waar onze bewoners ook staan, 'midden in de samenleving'. Het biedt voor eenieder een mooie opstap voor de toekomst.


Welke droom heb jij voor Ensõ?

Doorgroeien zowel op organisatieniveau als op de woonlocaties. Een stabiele organisatie zijn en blijven waarin iedereen (bewoners, medewerkers, vrijwilligers, stagiaires, verwanten) goed tot zijn recht komt.


Jaco van Leersum

Wat breng jij aan ervaring mee naar Ensõ? 

Ik richt me op feiten en ben zakelijk ingesteld, maar houd oog voor de harmonie en prettige sfeer. Ik houd me liever met mensen en concrete zaken bezig. Een dosis humor is ook niet onbelangrijk.


Welke rol heb jij binnen Ensõ?

Office manager; een centrale rol in de organisatie, aanspeekpunt voor collega’s, bewoners en externe partijen. 


Waar ben je trots op binnen Ensõ?

Op mijn collega’s. Samen proberen we elke dag weer ervoor te zorgen dat onze bewoners de juiste zorg krijgen. 


Wat maakt Ensõ voor jou uniek?

Het kleinschalige, de korte lijntjes, snelle beslissingen en ruimte voor eigen inbreng.


Welke droom heb jij voor Ensõ?

Een stabiele organisatie met ruimte voor groei, waar collega’s graag komen werken en bewoners met veel plezier kunnen wonen. 

Oftewel een GPTW&L = Great Place to Work & Live!

Saskia Moen

Wat breng jij aan ervaring mee naar Ensõ?

Ik heb ervaring opgedaan in de ouderenzorg, jeugdzorg en de gehandicaptenzorg. Tijdens het werken ben ik altijd blijven leren, waardoor ik theorie en de praktijk eenvoudig met elkaar in verbinding kan brengen. 


Welke rol heb jij binnen Ensõ?

Ik werk als directeur, waardoor ik met alle aspecten van de zorg voor bewoners en de organisatie van zorg in aanmerking kom. Dagen zijn heel afwisselend en erg leuk! Steeds weer met elkaar werken aan goede zorg, daar krijg je energie van.


Waar ben je trots op binnen Ensõ? 

Ik ben heel trots op mijn collega’s en onze bewoners. Iedereen gaat voor zijn of haar ontwikkeling en doet elke dag zijn best. Gaat het een keer minder, proberen we het gewoon opnieuw. Nooit opgeven. 


Wat maakt Ensõ voor jou uniek? 

Binnen Ensõ werken we als een team ieder dag opnieuw aan de zorg en zijn er voor elkaar om succes te vieren of te bedenken hoe we de volgende keer een andere aanpak volgen.


Welke droom heb jij voor Ensõ? 

Dat Ensõ door mag groeien om nog meer bewoners en collega's een fijne plek te bieden.

Kathalijne Pleket-Beijer

Wat breng jij aan ervaring mee naar Ensõ? 

Na mijn opleidingen, ben ik inmiddels 20 jaar werkzaam in de zorg. Ik heb vooral gewerkt binnen de jeugd – en de gehandicaptenzorg in verschillende functies. 

Altijd ben ik mezelf blijven ontwikkelen met cursus, training of opleiding. Ik ben een leergierig persoon die die staat voor verbinding en ontwikkeling. 


Welke rol heb jij binnen Ensõ?

Mijn functie binnen Ensõ is zorgcoördinator. 

Ik ben aanspreekpunt voor mogelijk nieuwe bewoners en hun verwanten. Wie ben jij en hoe kan Ensõ jou helpen? Daarnaast help ik mee om de kwaliteit binnen Ensõ te blijven ontwikkelen, vergoten en vernieuwen op allerlei vlakken voor bewoners en medewerkers. 


Waar ben je trots op binnen Ensõ?

Dat we met elkaar elke dag stappen zetten naar het verbeteren van de zorg, zodat een ieder fijn kan wonen, leven of werken. 


Wat maakt Ensõ voor jou uniek?

Ensõ is een lerende en groeiende organisatie die staat voor haar bewoners en medewerkers. 

Doordat we een kleinschalige organisatie zijn, zijn er korte, informele lijnen. Hierdoor wordt je gezien en gehoord. 


Welke droom heb jij voor Ensõ?

Ik hoop dat Ensõ de bewoners kan blijven geven wat ze nodig hebben en als organisatie zichzelf mag blijven ontwikkelen ten behoeve van de bewoners en medewerkers. 

Tomas Dhuys

Wat breng jij aan ervaring mee naar Ensõ?

Met een basis in de bedrijfsvoering, ben ik sinds enkele jaren geleden voltijds actief in de gehandicaptenzorg. Dankzij een breed netwerk van soortgelijke organisaties in Europa heb ik zo de mogelijkheid om ook vanuit andere landen ervaringen op te doen, te vergelijken en te delen waar nuttig, om zo de kwaliteit van de zorg te verbeteren en bij te dragen aan het geluk van bewoners.

Welke rol heb jij binnen Ensõ?

Als bestuurder neem ik een bredere verantwoordelijkheid op binnen de organisatie. Gelukkig sta ik daarvoor niet alleen in: een team vol deskundige professionals met elk hun eigen interessante werkervaringen staan dagdagelijks ter beschikking van onze bewoners. Samen met het management, de Raad van Commissarissen, en de aandeelhouders stippelen we een beleid uit dat inzet op kwaliteit, ontwikkeling, integratie en duurzaamheid.

Waar ben je trots op binnen Ensõ?

Ik ben heel trots op mijn collega’s en onze bewoners. Het is prachtig om te zien hoe onze medewerkers iedere dag opnieuw het beste van zichzelf geven om een kleine meerwaarde te betekenen in het leven van onze bewoners. Het is nog mooier wanneer een bewoners daarbij zelf zijn eigen grenzen kan verleggen en nieuwe dingen leren. Samen zijn we trots op elkaars successen;maar zijn we er voor elkaar als het eens niet lukt zoals gehoopt.

Wat maakt Ensõ voor jou uniek?

Ensõ werkt enkel vanuit kleinere locaties waarbij dichtbij de bewoner kunnen blijven om hun maximaal te kunnen ondersteunen in hun zelfstandigheid. Dit zorgt voor een stabiele omgeving die ook op een langere termijn houvast en perspectief kan bieden.

Welke droom heb jij voor Ensõ?

Dat onze bewoners zich gehoord voelen, de stabiliteit en ondersteuning vinden die ze zoeken en van daaruit zich verder kunnen ontplooien. Dat Ensõ vanuit zijn kleinschaligheid door mag groeien om nog meer bewoners en collega's een fijne plek te bieden.