Dagbesteding in Arnhem bij Ensõ

Ben jij op zoek naar een plek in Arnhem waar je een dagbesteding kunt volgen? Maak dan kennis met het dagbestedingscentrum van Ensõ in het centrum van Arnhem. Op deze plek worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Daarnaast werken we met meer partijen samen om zoveel mogelijk dagbestedingsplekken te creëren.

Creatieve dagbesteding in Arnhem

Bij Ensõ kunnen volwassenen (18 jaar en ouder) die minder zelfredzaam zijn begeleid wonen op een van onze vier locaties in Arnhem. Wij stimuleren onze bewoners om overdag een zinvolle daginvulling te hebben. Dit kan deelname aan een creatieve dagbesteding zijn, maar ook het volgen van een studie, het verrichten van betaald werk of het doen van vrijwilligerswerk. Er is bij ons veel mogelijk als het gaat om dagbesteding in Arnhem, één ding is zeker: je doet altijd iets dat je leuk vindt.

 

Woon je in Arnhem en zoek je een leuke dagbesteding in de buurt? Lees meer over wat Ensõ voor je kan betekenen. Neem contact op voor meer informatie of meld je gelijk aan.

Wie zijn wij?

Ensõ is een organisatie die een veilige en vertrouwde woonomgeving biedt aan volwassenen ouder dan 18 jaar. We beschikken over vier kleinschalige locaties waar zelfstandig in een appartement of in een hele groep kan worden gewoond. Ook helpen we bewoners aan een daginvulling.

Onze zorgverlening gaat altijd uit van de volgende uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

Een bewoner heeft altijd voldoende vrijheid, maar wel binnen vooraf besproken regels.

Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden bij de bewoners om de begeleiding en ondersteuning op maat af te stemmen.

Het streven is om een leefklimaat te bieden dat bij je zorgvraag past en waar jij je goed in voelt.

Dagbesteding Arnhem 3

Ik woon hier met veel plezier!

Daarom blijf ik hier!

Wijnanda

Dagbesteding bij Het College:

de activiteiten

Wij hebben de beschikking over een eigen dagbestedingscentrum: Het College, aan de Weverstraat 16-a te Arnhem. Op de gehele begane grond is een activiteitencentrum ingericht voor de bewoners van onze woongroepen. Zij kunnen hier onder begeleiding werken in onze lunchroom, dat kan in de keuken, bediening of als facilitair medewerker. Daarnaast zijn er bij deze dagbesteding vele activiteiten mogelijk, waaronder schilderen, breien, tekenen, houtbewerking, tuinieren en het vervaardigen van drukwerk. Mocht de voorkeur uitgaan naar een creatieve dagbesteding in Arnhem, zijn bij Het College dus volop mogelijkheden.

 

Op het moment dat een bewoner openstaat voor een betaalde baan of het volgen van een opleiding worden er individuele trajecten opgestart.

Wanneer kom je in aanmerking?

Om gebruik te maken van de dagbesteding in Arnhem bij Activiteitencentrum Het College is er een indicatie noodzakelijk t.b.v. de WLZ. Deze WLZ indicatie kun je aanvragen bij het CIZ. Op de website van het CIZ vind je hier meer informatie over.

 

Heb jij een WLZ indicatie en wil jij je aanmelden voor onze dagbesteding bij jou in de buurt? Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website, of bel even naar (085) 485 71 50

Begeleid wonen in een woongroep of appartement

Mensen met een verstandelijke beperking of mensen met diverse psychiatrische problemen (waaronder angststoornissen, eetstoornissen, stemmingsstoornissen en meer) kunnen bij ons wonen met zorg. Je woont zelfstandig in een appartement of in een woongroep met andere bewoners, je ontvangt de zorg waar jij behoefte aan hebt. In een woongroep zijn 24 uur per dag begeleiders aanwezig die zorg op maat bieden. De woonomgevingen in Arnhem bij Ensõ zijn zowel beschermd en veilig, als kleinschalig en gezellig.

Contact met ons

Kom met ons in contact

Ben je geïnteresseerd, dan kun je je op twee manieren bij ons aanmelden. Je kunt ons bellen op (085) 485 71 50 en/of 06 184 263 26 of er voor kiezen om het aanmeldingsformulier in te vullen en bij ons aan te leveren. Of lees een van onze pagina’s over begeleid wonen of onze woongroep voor meer informatie.