Dagbesteding in Arnhem bij Ensõ

Ben jij op zoek naar een plek in Arnhem waar je een dagbesteding kunt volgen? Maak dan kennis met het dagbestedingscentrum van Ensõ in het centrum van Arnhem: activiteitencentrum Het College. Op deze plek worden verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast werken we met meer partijen samen om zoveel mogelijk dagbestedingsplekken te creëren.

Creatieve dagbesteding in Arnhem

Bij Ensõ kunnen volwassenen (18 jaar en ouder) die minder zelfredzaam zijn begeleid wonen op een van onze vier locaties in Arnhem. Wij stimuleren onze bewoners om overdag een zinvolle daginvulling te hebben. Dit kan deelname aan een creatieve dagbesteding zijn, maar ook het volgen van een studie, het verrichten van betaald werk of het doen van vrijwilligerswerk. Er is bij ons veel mogelijk als het gaat om dagbesteding in Arnhem, één ding is zeker: je doet altijd iets wat je leuk vindt.

 

Woon je in Arnhem en zoek je een leuke dagbesteding in de buurt? Lees meer over wat Ensõ voor je kan betekenen. Neem contact op voor meer informatie of meld je gelijk aan.

Wie zijn wij?

Ensõ is een organisatie die een veilige en vertrouwde woonomgeving biedt aan volwassenen ouder dan 18 jaar. We beschikken over vier kleinschalige locaties waar zelfstandig in een appartement of in een hele groep kan worden gewoond. Ook helpen we bewoners aan een daginvulling.

Onze zorgverlening gaat altijd uit van de volgende uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

Een bewoner heeft altijd voldoende vrijheid, maar wel binnen vooraf besproken regels.

Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden bij de bewoners om de begeleiding en ondersteuning op maat af te stemmen.

Het streven is om een leefklimaat te bieden dat bij je zorgvraag past en waar jij je goed in voelt.

Dagbesteding Arnhem 3

"

Ik woon hier met veel plezier!

Daarom blijf ik hier!

Wijnanda

Dagbesteding bij Het College:

de activiteiten

Wij hebben de beschikking over een eigen dagbestedingscentrum: Het College, aan de Weverstraat 16-a in Arnhem. Op de gehele begane grond is een activiteitencentrum ingericht voor de bewoners van onze woongroepen. Zij kunnen hier onder begeleiding werken in onze lunchroom, dat kan in de keuken, bediening of als facilitair medewerker. Daarnaast zijn er bij deze dagbesteding vele activiteiten mogelijk, waaronder schilderen, breien, tekenen, houtbewerking, tuinieren en het vervaardigen van drukwerk. Mocht de voorkeur uitgaan naar een creatieve dagbesteding in Arnhem, zijn bij Het College dus volop mogelijkheden.

 

Op het moment dat een bewoner openstaat voor een betaalde baan of het volgen van een opleiding worden er individuele trajecten opgestart.

Wanneer kom je in aanmerking?

Om gebruik te mogen maken van de dagbesteding in Arnhem bij Activiteitencentrum Het College is er een indicatie noodzakelijk ten behoeve van de WLZ. Deze WLZ-indicatie kun je aanvragen bij het CIZ. Op de website van het CIZ vind je hier meer informatie over.

 

Heb jij een WLZ-indicatie en wil jij je aanmelden voor onze dagbesteding in Arnhem? Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website, of bel even naar (085) 485 71 50.

Begeleid wonen in een woongroep of appartement

Mensen met een verstandelijke beperking of mensen met diverse psychiatrische problemen (waaronder angststoornissen, eetstoornissen, stemmingsstoornissen en meer) kunnen bij ons wonen met zorg. Je woont zelfstandig in een appartement of in een woongroep met andere bewoners, je ontvangt de zorg waar jij behoefte aan hebt. In een woongroep zijn 24 uur per dag begeleiders aanwezig die zorg op maat bieden. De woonomgevingen in Arnhem bij Ensõ zijn zowel beschermd en veilig, als kleinschalig en gezellig.

Hoe kom je aan een dagbesteding?

Je gaat op zoek naar een dagbesteding samen met je begeleider (cliëntondersteuner) of ouder/verzorger. Het is belangrijk dat een dagbesteding bij je past. Dat je op een plek terechtkomt waarbij jouw wensen, talenten en vaardigheden tot zijn recht komen. Bekijk wat er in jouw gemeente mogelijk is en overleg met de mensen die jou het beste kennen. Wil je in aanmerking komen voor dagbesteding moet je een indicatie aanvragen bij je gemeente of bij het zorgkantoor in jouw regio.

 

Dagbesteding is in Nederland georganiseerd vanuit de zorgwetten Wet langdurige zorg (Wlz) en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor de Wlz heb je een zorgindicatie nodig van het CIZ (voor het zorgkantoor). Voor de Wmo (de gemeente) gelden bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen, bijvoorbeeld wanneer je geen indicatie krijgt voor de Wlz en wanneer je vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd professionele dagbesteding nodig hebt.

Wat zijn de kosten van dagbesteding?

Wat de kosten zijn van dagbesteding is lastig te zeggen. Dat komt voornamelijk omdat deze zorg is geregeld vanuit twee verschillende wetten. Als je dagbesteding volgt via de Wmo worden de kosten vergoed door je gemeente. Je moet wel rekening houden met een eigen  bijdrage en eventuele aanvullende kosten. Wanneer je dagbesteding onder de Wlz valt, mag je in samenspraak met het zorgkantoor zelf het aantal uren invullen. Heb je een persoonsgebonden budget, dan mag je zelf dagbesteding inkopen. Wil je meer weten over de kosten van dagbesteding bij Ensõ? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een goede dagbesteding?

Wat een goede dagbesteding is, ligt aan de interesses en vaardigheden van de bewoner. Misschien is een creatieve dagbesteding wat voor jou, of vind je het leuk om te helpen in de keuken. Wil je graag in contact komen met andere mensen, dan past een functie in de bediening bij jou.

Er zijn verschillende vormen van dagbesteding:

  • Creatieve, belevingsgerichte dagbesteding, bijvoorbeeld hobby of sport.
  • Ontwikkelingsgerichte dagbesteding, gericht op leren.
  • Arbeidsmatige dagbesteding, toeleiding naar arbeid.


Maak met ons kennis

Kom met ons in contact

Wil je meer weten over onze dagbesteding in Arnhem? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op de website. Voor persoonlijk contact mag je altijd even bellen naar (085) 485 71 50. Je kunt ook je vraag insturen per e-mail, dat mag naar info@enso-zorg.nl. Wij voorzien je graag van meer informatie.