Woongroep in Arnhem bij Ensõ

Ben je voor een cliënt op zoek naar een woongroep in Arnhem waar volwassenen begeleid kunnen wonen? Dan kun je terecht bij Ensõ. Wij hebben diverse locaties in Arnhem waar volwassenen ouder dan 18 jaar in een woongroep kunnen wonen, maar ook locaties waar we zelfstandig begeleid wonen aanbieden. Onze woonomgevingen zijn zowel veilig en beschermd, als kleinschalig en gezellig.

Wat is een woongroep in Arnhem?

Wanneer iemand bij ons in een woongroep in Arnhem gaat wonen, helpen we de bewoner om structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Daarnaast ondersteunen we bij alle vraagstukken waar de bewoner in het dagelijks leven tegenaan kan lopen. Ook stimuleren we al onze bewoners om overdag een zinvolle daginvulling te hebben. Denk daarbij aan het volgen van een studie, vrijwilligerswerk, of een dagbesteding in het activiteitencentrum Het College. Er zijn verschillende partijen waar we mee samenwerken voor een leuke dagbestedingsplek. Bij Ensõ kun je overal dagbesteding doen waar je wilt, zo doe je altijd iets wat je leuk vindt.

Kun jij je hierin vinden voor jouw cliënten? Lees dan gauw verder, of neem gelijk contact met ons op voor meer informatie.

Wie zijn wij?

Ensõ is een organisatie die begeleid wonen in verschillende vormen in de 24-uurs zorg aanbiedt. Zo kunnen mensen bij ons terecht voor begeleid wonen in een woongroep, maar ook voor zelfstandig wonen in een eigen appartement.

Onze zorgverlening gaat altijd uit van de volgende uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

Een bewoner heeft altijd voldoende vrijheid, maar wel binnen vooraf besproken regels.

Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden bij de bewoners om de begeleiding en ondersteuning op maat af te stemmen.

Het streven is om een leefklimaat te bieden dat bij je zorgvraag past en waar jij je goed in voelt.

Woongroep in Arnhem 3

"

Ik woon hier met veel plezier!

Daarom blijf ik hier!

Wijnanda

Voor wie is wonen in een woongroep?

Bij Ensõ bieden we een woongroep in Arnhem aan voor volwassenen die minder zelfredzaam zijn. In onze woongroepen wonen mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoening (zoals een angststoornis, eetstoornis of stemmingsstoornis). Bij het begeleid wonen zorgen we onder andere voor meer structuur in het leven van de bewoner. Ook helpen we onze bewoners hun dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk in te vullen. Wij willen de juiste zorg bieden om het leven voor onze bewoners leuker en makkelijker te maken.

Hoe meld je jouw cliënt aan?

Een cliënt aanmelden voor onze woongroep in Arnhem is heel makkelijk. Je hoeft alleen maar het aanmeldformulier op onze website in te vullen en te versturen. Je mag ook even bellen naar (085) 485 71 50.

Na je aanmelding te hebben ontvangen, nemen we contact met je op voor een kennismaking. Als daaruit blijkt dat de cliënt in aanmerking komt voor onze woongroep, plannen we een intakegesprek in. Pas daarna beoordelen we of we je cliënt een aanbod kunnen doen dat bij zijn of haar situatie past.

Wat je van ons mag verwachten

De zorgvragen en wensen van de bewoners zijn leidend bij onze begeleiding. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: cliënt aan het roer en vraaggestuurde zorg. Onze zorg- en dienstverlening vindt op een professionele manier plaats met toepassing van geldende (zorg)wet- en regelgeving en onze eigen kwaliteitseisen. Vanuit Ensõ is er een duidelijke informatievoorziening naar de cliënt over zijn recht op zorg en wat wij in dat kader voor de cliënt kunnen betekenen. Wij respecteren de door bewoners gemaakte keuzes en behandelen hen altijd op basis van respect.

Hoe kom je in een woongroep?

Om in aanmerking te komen voor onze woongroep moeten cliënten beschikken over een WLZ-indicatie, oftewel een zorgindicatie. Een zorgindicatie staat ook wel bekend als het zorgzwaartepakket (ZZP). Er bestaan verschillende pakketten, waarbij er recht is op verschillende uren aan zorg. Een zorgindicatie vraag je aan bij het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg. Op de website van het CIZ vind je meer informatie. De woongroepen van Ensõ zijn bedoeld voor mensen die 18 jaar en ouder zijn.

Wat houdt een woongroep in?

Wonen in een woongroep betekent dat je 24 uur recht hebt op zorg en begeleiding. Het is een vorm van begeleid wonen waarbij mensen onder begeleiding wonen in een gestructureerde omgeving. De bewoners doen gezamenlijk het huishouden, koken samen in de gemeenschappelijke keuken en de maaltijden kunnen met z’n allen worden genuttigd in de gezamenlijke woonkamer. Elke bewoner heeft een eigen studio of kamer, vaak ook met een eigen keuken en badkamer. Soms worden in woongroepen de badkamer, keuken en het toilet met elkaar gedeeld. Er zijn 24 uur per dag begeleiders aanwezig die ondersteuning kunnen bieden aan de bewoners.

Waarom in een woongroep wonen?

Wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het heel fijn als je in een woongroep kunt verblijven. Wonen in een woongroep biedt veel voordelen: de cliënt is nooit alleen en professionele hulp is altijd binnen handbereik. Omdat elke bewoner beschikt over een eigen kamer, behoudt iedereen zijn of haar privacy. Bovendien is wonen met gelijkgestemden heel gezellig en leuk. Er worden elke dag leuke activiteiten georganiseerd. Tot slot is het fijne aan wonen in een woongroep dat de bewoners elkaar op allerlei manieren kunnen helpen.

Maak met ons kennis

Meer weten over onze woongroep in Arnhem?

Ben je benieuwd wat onze woongroep in Arnhem voor jouw cliënt kan betekenen? Vraag dan gerust om meer informatie. Wij zijn vrijblijvend telefonisch bereikbaar via (085) 485 71 50. Ook is het mogelijk om ons een bericht per e-mail te sturen via info@enso-zorg.nl, of het contactformulier op onze website in te vullen.