Welkom thuis!

23 mei 2022

Welkom thuis! 1

Op maandag 17 januari is onze prachtige, nieuwe woonlocatie de Rosendaalseweg open gegaan. Nieuwe bewoners verhuizen de komende weken naar de oude Pastorie welke gebouwd is in 1927.
In 2021 is deze Pastorie van binnen verbouwd, met daarin 11 prachtige studio’s en appartementen. Ensõ biedt hier 24-uurs zorg bij alle levensvragen die er zijn.
Hopelijk gaan de bewoners zich snel thuis voelen.

Nieuwe buren, nieuwe begeleiders, nieuwe wijk, andere sleutel, .. op naar nieuwe avonturen!

Voordat de verhuizing plaats vond, heeft er een proces van kennismaken plaatsgevonden. In dit proces staat het leren kennen van jou wensen, behoeften en persoonlijke voorkeuren centraal. Zo kunnen wij de zorg en ondersteuning echt op jou gaan afstemmen. Ook is het belangrijk inzicht te krijgen welke rol jou omgeving wil vervullen in de zorg naar jou en welke verwachting zij hebben van Ensõ.

"Ik vind het zo fijn binnen Ensõ, omdat het een kleine organisatie is. Dat is de reden dat ik er voor gekozen heb. Iedereen kent elkaar. – Eefje, bewoner"

Als je binnen Ensõ komt wonen, krijg je een mapje met informatie over Ensõ. Er zitten verschillende documenten in, zoals onder andere jou Zorgovereenkomst. Hierin leg je met elkaar vast waar een ieder verantwoordelijk voor is binnen de samenwerking. Ook zit er bijvoorbeeld een informatieboekje in met hoe bepaalde onderwerpen binnen Ensõ georganiseerd en/of geregeld zijn. Een formulier waar je tekent voor jou sleutel, een folder hoe je de client vertrouwenspersoon kan bereiken, en dergelijke.

"Ik zou hier altijd wel willen blijven wonen. – Guus, bewoner"

Ongeveer zes weken na de verhuizing kijken we samen met jou en de belangrijke mensen om je heen of de gemaakte afspraken werken, of ze bij moeten worden gesteld en of ze een plek hebben gekregen in je zorgplan.


Misschien ook interessant:

Welkom thuis! 2

Betere begeleiders maken!

Welkom thuis! 3

Raak!

Welkom thuis! 4

Zomer