We lossen de puzzel samen op

20 mei 2022

We lossen de puzzel samen op 1

Samen komen we verder. Ieder met zijn eigen kwaliteiten.
Zo doen we dat ook binnen Ensõ met de dagbestedingsplekken. We kunnen niet voor ‘ieder wat wils’ in huis hebben. Daarom werken we samen met diverse dagbestedingsplekken in de omgeving. Met als doel; de vraag van de bewoner beantwoorden, zodat hij/zij leuke, leerzame dagen heeft en kan groeien naar zijn/haar dromen in werk.

Om Ensõ meer visueel te maken, wilden we graag een filmpje maken voor op de website. Maar hoe doe je dat als je verstand hebt van de zorg en niet van camera’s en computers?

We hebben contact opgenomen met Rouse 2 Action. Een van de plekken waar bewoners van Ensõ een erg leuke en leerzame dagbesteding kunnen hebben op gebied van creatieve triggers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het leren bespelen van muziekinstrumenten, het opnemen van zelfgeschreven raps, tekenen of video’s maken.
We hebben gevraagd of zij ons willen helpen met het maken van deze video.
Dion Peters die stageloopt binnen Rouse 2 Action voor zijn opleiding Audio Visueel, wilde ons graag helpen. Zo hadden wij zijn deskundigheid en hij kon het voor een opdracht van school gebruiken. Win-win!

En zo zijn we de afgelopen weken samen aan de slag gegaan met het filmen van bewoners, begeleiders en de locaties van Ensõ.

Onze samenwerking

Tijdens dit proces kwamen we een mooi verhaal tegen over samenwerken:

Bewoonster Annemiek is met haar drie kinderen op vakantie geweest. Als herinnering aan die mooie tijd krijgt ze van een van de vakantiefoto’s een legpuzzel van 1000 stukjes, succes!

Annemiek: “En die meiden hebben allebei zwart aan, helemaal lastig!”

Een van de begeleiders stofzuigt haar appartement, omdat deze huishoudelijke klus te zwaar is voor Annemiek. Oeps! Een van de puzzelstukjes opgezogen, oh nee!
Annemiek maakt er niet zo'n punt van, en zegt: “ik kleur het wel in op die plek”.
Maar een van de begeleiders die het hoort denkt daar anders over.
Deze zet de stofzuiger en daarna de prullenbak op de kop en brengt vervolgens in een afgesloten potje het ontbrekende stukje om op die manier ‘samen’ de puzzel compleet te maken.

Annemiek: “Zo lief! En kijk, die staat nu hierop tafel en is het laatste stukje dat erin gaat”.

Het resultaat van alle opnames mogen jullie nog even tegoed houden, want Dion is nu met alle opnames aan het werk om het te vormen naar een filmpje.

Doen waar je goed in bent en ‘in huis’ halen waar ‘de ander’ goed in is!
Teamwork loont!


Misschien ook interessant:

We lossen de puzzel samen op 2

Betere begeleiders maken!

We lossen de puzzel samen op 3

Raak!

We lossen de puzzel samen op 4

Zomer