Smakelijke ontmoeting

17 april 2023

Smakelijke ontmoeting 3

In januari ontmoeten Peter en Pim elkaar voor het eerst in de lunchroom (dagbestedingsplek) van Ensõ. Er was gelijk een leuke klik tussen de heren, omdat ze dezelfde passie met elkaar delen. Koken!

‘Peter; Ik kwam op het werk van mijn vrouw en raakte met Pim aan de praat. Al snel kwamen we op onze gedeelde passie, koken. Pim vertelde dat hij laatst met een begeleider Indonesisch had gekookt en dat zo leuk vond. Ik noemde dat dit de keuken is die ik het liefst kook’.

Pim; zo ontstond het idee van samen koken. Peter en Kathalijne kwamen een avond bij mij thuis en we maakten het menu op papier’.

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Samen gingen Pim en Peter de hele dag de keuken van de lunchroom van Ensõ in. De geuren van de babi ketjap, sambal goreng eitjes, saté ajam asam, sambal goreng boontjes, daging smoor, tempeh ketjap en natuurlijk rijst waren door het hele gebouw te ruiken.

Om 17.00 uur waren er 45 gasten die kwamen eten. Medewerkers van Ensõ mochten iemand uitnodigingen. Zo konden de genodigden ook een kijkje in het werk van hun partner, zoon of dochter nemen. Ook de bewoners vonden het leuk om een keer de familie van hun begeleiders te ontmoeten.

Saskia;

Het was een geslaagde avond, waarbij er veel onderling contact was met elkaar. Naast dat het eten heerlijk smaakte, was het ook leuk om familie van collega’s te ontmoeten.

Zo was ‘koken’ voor Peter en Pim een aanleiding om met elkaar in contact te komen, samen te werken en samen te genieten. Na een zeer geslaagde maaltijd kwamen er vele complimenten over het smakelijke eten. Ook vroegen sommige bewoners of er nog een volgende keer komt, omdat ze dan ook graag wilden helpen. Het is prachtig om te zien dat voeding ons zo kan verbinden. 

In juni organiseren we een familie- vrienden dag voor onze bewoners, dan kan eten weer een mooie manier zijn om aandacht voor elkaar te hebben, een prettige band te versterken en dingen te bespreken. 

Pim is fictieve naam i.v.m. de privacy .


Misschien ook interessant:

Smakelijke ontmoeting 4

Betere begeleiders maken!

Smakelijke ontmoeting 5

Raak!

Smakelijke ontmoeting 6

Zomer