Een glimlach op iemand gezicht toveren, daar worden we blij van!

23 mei 2022

Een glimlach op iemand gezicht toveren, daar worden we blij van! 3

Binnen Ensõ is er de mogelijkheid om intern op ’t College dagbesteding te volgen.

’t College is een lunchroom, midden in het centrum van Arnhem. Hier kan je bijvoorbeeld koffie met zelfgemaakt lekkers nuttigen of een heerlijke lunch.

Iedereen met een Wlz indicatie is welkom om hier te leren, ontwikkelen, werken, maar vooral om een leuke werkdag te hebben.

Als medewerker van ’t College kan je verschillende werkzaamheden hebben. Je kan helpen in de keuken met het bereidden van de etenswaren of serveren bij de gasten aan tafel.

Dat klinkt heel simpel, maar erachter zit dat medewerkers van ’t College heel veel moeten weten en leren. Want hoe bereidt je een sandwich? Hoe ga je om met het schoonmaken van je ‘gereedschap’ in de keuken? Zet je de koffie rechts of links neer bij de gasten? Welke producten moet je waar bewaren?

Daarnaast zijn er ook nog andere werkzaamheden die je kan leren of doen. Bij ’t College zit een grote tuin, waar de gasten ook kunnen zitten, de kinderen kunnen spelen in de zandbak, maar ook een moestuin is. Deze moet onderhouden worden en dan kunnen we verse groenten en kruiden gebruiken in de keuken.

Ook worden er spulletjes in de creatieve gemaakt die verkocht worden bij de entree van ’t College.

Werken bij 't College tijdens de lockdown

Is het dan wel leuk tijdens de lockdown op ’t College te werken? De horeca is al weken dicht, we mogen geen gasten ontvangen om die te verwennen met een lekkere high tea bijvoorbeeld.

Het antwoord is ja, ook tijdens de lockdown is er genoeg te ondernemen op ’t College. Het is natuurlijk een mooi moment om te experimenteren met het maken van nieuwe recepten!

Zo is Giorgio hier ook druk mee. Giorgio houdt van bakken. Zo is hij ‘de’ brownie’ bakker van Ensõ, kan hij heerlijke kokoskoeken maken en hier op de foto een nieuwe creatie; worteltaart. En wat er gemaakt is, moet natuurlijk geproefd.

Stel je voor, je zit achter je laptop in een kantoor en dan staat opeens Giorgio zo voor je! Hoe leuk is dat! En lekker!

We hopen dat we snel weer de deuren van ’t College open mogen doen voor onze gasten.

Kom je dan ook die overheerlijke worteltaart proeven?

Giorgio: ‘Ik vind het jammer dat we niet open zijn voor gasten. Elke week maak ik nu iets nieuws. Als we weer open gaan heb ik zin om de gasten al het lekkers te laten proeven.”

Wist je dat Giorgio ook vlogt over zijn wonen en werken binnen Ensõ?


Misschien ook interessant:

Een glimlach op iemand gezicht toveren, daar worden we blij van! 4

Betere begeleiders maken!

Een glimlach op iemand gezicht toveren, daar worden we blij van! 5

Raak!

Een glimlach op iemand gezicht toveren, daar worden we blij van! 6

Zomer