De toekomst van onze zorg

23 mei 2022

De toekomst van onze zorg 1

“Stage is een onderdeel van een opleiding waarin een leerling de praktijk leert. De theorie die op school wordt geleerd, wordt in de praktijk geoefend”.

Ensõ haalt graag gemotiveerde stagiaires en leerlingen in huis. Zij brengen recente theoretische kennis mee en hebben een actuele kijk op het werk. Ook de assistentie die stagiaires en leerlingen bieden in de uitvoering is helpend en belangrijk.

De stage van Femke

Femke: ” In September 2021 ben ik begonnen met stage lopen binnen Ensõ. Waar de meeste zorgorganisaties mij weigerde vanwege het feit dat ik over een hulphond beschik, durfde Ensõ wel de gok te wagen om mij als stagiaire aan te nemen.

Met open armen ben ik ontvangen door mijn collega’s en begeleiden ze mij door mijn stageperiode.

Daarbij geeft de aanwezigheid van een (hulp)hond op locatie de mogelijkheid voor bewoners om op een laagdrempelige manier contact te zoeken of hulp te vragen. Indien er spanning bij een bewoner wordt ervaren is er een mogelijkheid tot knuffelen, spelen of trucjes doen met de hond. 

Het is fijn dat er binnen Ensõ gekeken wordt naar de mogelijkheden en kwaliteiten van een persoon. Zo krijg ik de mogelijkheid om mij te ontwikkelen tot zorgprofessional. “

De toekomst van de professional

Binnen Ensõ kunnen deze toekomstige professionals, via stage of leer-werkplek,

op verschillende locaties opgeleid worden in de praktijk. Hierbij is er ondersteuning van het gehele team en van een toegewijde praktijkbegeleider die werkzaam is in hetzelfde functiegebied. De praktijkbegeleider heeft vaak dezelfde (of een hogere opleiding) genoten.

Ensõ biedt organisatie breed kwalitatief goede stageplaatsen, zodat studenten in de praktijk kunnen leren adequaat en zelfstandig te functioneren. En daarnaast kennis, vaardigheden en beroepshouding kunnen ontwikkelen.

Het verhaal van Michiel

“Voor mijn opleiding Social Work aan de HAN volg ik een werk en-leertraject bij Ensõ. Ik werk hier als Woonbegeleider op de nieuwe locatie “de Rosendaalseweg”. Ik vind Ensõ een fijne organisatie om te werken en leren omdat ze meedenken met mijn persoonlijke ontwikkeling. Er zijn voor mij veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en om verder te groeien. De combinatie van innovatie, professionaliteit, creativiteit en interdisciplinariteit maakt Enso een leerzaam bedrijf om opgeleid te worden tot zorgprofessional. Ook wordt hier veel aandacht besteedt om de juiste match te vinden tussen begeleiders en bewoners, doordat bewoners vanaf het begin worden betrokken bij de kennismaking. Ik werk in een fantastisch team van zorgprofessionals waarin ik in mijn eerste weken al enorm veel van heb geleerd. Ik kijk uit naar een leuke en leerzame tijd”. 

Wist je dat?

  • Ensõ voor de komende vier jaar weer erkenning heeft bij de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).
  • Twee stagiaires binnen Ensõ inmiddels hun tweede stage ook hier volgen, alleen dan op een andere locatie.
  • Verschillende stagiaires na hun stage graag een slaapdienst of inval contract willen, zodat ze naast hun studie vast aan het werk kunnen.
  • We binnen elke locatie altijd minimaal plek hebben voor twee toekomstige professionals.

Misschien ook interessant:

De toekomst van onze zorg 2

Betere begeleiders maken!

De toekomst van onze zorg 3

Raak!

De toekomst van onze zorg 4

Zomer