Wonen met zorg in Arnhem bij Ensõ Zorg

Wil jij of iemand die je begeleidt graag wonen met zorg in Arnhem? Ensõ Zorg heeft vier mooie locaties in Arnhem waar volwassenen zoveel als mogelijk zelfstandig kunnen wonen, met de juiste zorg die is afgestemd op hun behoeften. Onze woonomgevingen zijn zowel veilig en beschermd, als kleinschalig en gezellig.

Wonen met zorg in Arnhem


Bij Ensõ Zorg kun je zelfstandig of in een groep wonen met 24-uurs begeleiding en zorg op maat. Er zijn genoeg begeleiders aanwezig die je ondersteunen bij alle vraagstukken die in het dagelijks leven op je pad terecht kunnen komen. Zo krijgen de bewoners hulp van de begeleiders om meer structuur in het leven aan te brengen. Deze begeleiding is er om het leven makkelijker en leuker te maken. Door de juiste zorg te bieden, kan de bewoner een prettiger leven leiden.

 

Is dit voor jou een goede oplossing? Of ben je als verwijzer nieuwsgierig geraakt en vind je de woonomgeving van Ensõ Zorg een goede plek voor jouw cliënt(en)? Je kan je gelijk aanmelden voor wonen met zorg in Arnhem. Neem contact op voor meer informatie.

Wie zijn wij?

Ensõ Zorg is een organisatie die verschillende woonplekken met 24-uurs begeleiding aanbiedt. Bij ons kunnen volwassenen ouder dan 18 jaar terecht voor begeleid wonen in een woongroep, maar ook voor zelfstandig wonen in een eigen appartement.

Onze zorgverlening gaat altijd uit van de volgende uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

Een bewoner heeft altijd voldoende vrijheid, maar wel binnen vooraf besproken regels.

Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden bij de bewoners om de begeleiding en ondersteuning op maat af te stemmen.

Het streven is om een leefklimaat te bieden dat bij je zorgvraag past en waar jij je goed in voelt.

Wonen met zorg in Arnhem 3

"

Ik woon hier met veel plezier!

Daarom blijf ik hier!

Wijnanda

Voor wie?

Wij bieden wonen met zorg in Arnhem aan voor volwassenen die minder zelfredzaam zijn. Onze woongroepen bestaan voor een groot deel uit personen met een verstandelijke beperking, of mensen met diverse psychiatrische problemen (waaronder angststoornissen, eetstoornissen, stemmingsstoornissen en meer).

 

Om in aanmerking te komen voor de zorgverlening van Ensõ Zorg dien je te beschikken over een zorgindicatie, oftewel een zorgzwaartepakket (ZZP). Er zijn verschillende pakketten, waarbij er recht is op verschillende uren aan zorg. De zorgindicatie vraag je aan bij het CIZ, hier vind je ook meer informatie.

Zelfstandig wonen met zorg

Wij beschikken over diverse mooie locaties verspreid over het centrum van Arnhem waar volwassenen kunnen wonen met 24-uurs begeleiding en zorg op maat. Er zijn twee locaties waar mensen zelfstandig kunnen wonen in een eigen appartement. Op de andere twee locaties zitten twee woongroepen. In de woongroep wordt zowel op vaste tijden als op ongeplande momenten actieve begeleiding geboden. Bovendien zijn er 24 uur per dag begeleiders aanwezig.

Hoe verloopt de aanmeldprocedure?

Jezelf of iemand anders aanmelden bij Ensõ Zorg kan via het aanmeldformulier op de website. Je mag ook even bellen naar (085) 485 71 50. Nadat we de aanmelding ontvangen hebben, nemen we telefonisch contact op voor een eerste kennismaking. Als uit dit kennismakingsgesprek blijkt dat onze woonomgeving een optie is, volgt er een intakegesprek. Pas daarna kijken we of wij een passend aanbod kunnen doen.

De woonzorglocaties in Arnhem


Op de volgende locaties kun je wonen met zorg in Arnhem:

 

  • De Utrechtsestraat: Een 24-uurs zorglocatie voor maximaal 10 bewoners met een uiteenlopende zorgvraag.
  • Appartementen in Arnhem Centrum: In een prachtig monumentaal pand hebben wij 16 appartementen beschikbaar voor volwassenen die zelfstandig kunnen wonen met een beetje zorg en ondersteuning.
  • De Kastanjelaan: Een 24-uurs zorglocatie die plaats biedt aan maximaal 12 bewoners met een uiteenlopende zorgvraag.
  • De Plantage: In deze Arnhemse wijk zijn enkele woningen bestemd voor bewoners die zelfstandig willen wonen, maar toch nog zorg en ondersteuning nodig hebben.


Kennismaken

Meer informatie over wonen met zorg in Arnhem

Zou je graag meer informatie willen ontvangen over onze zorgverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord, en beantwoorden graag je vragen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via (085) 485 71 50. Je mag ook een e-mail sturen of het contactformulier op de website invullen.