Begeleid wonen in Arnhem bij Ensõ

Ben jij op zoek naar een mooie locatie in Arnhem waar je begeleid kunt wonen? Maak kennis met Ensõ. Wij bieden een woonomgeving in Arnhem aan die niet alleen beschermd en veilig is, maar ook nog eens kleinschalig en gezellig. Begeleid wonen in Arnhem betekent wonen op een mooie locatie waarbij je hulp krijgt om structuur in je dagelijks leven aan te brengen. Wij kunnen je ondersteunen bij alle vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Ook bieden wij talloze mogelijkheden voor een zinvolle besteding van je dag. Is dit alles waar jij naar op zoek bent? Dan ben je dus bij Ensõ op het juiste adres!

Voor wie bieden wij begeleid wonen in Arnhem aan?

Ensõ biedt een woonplek met 24-uurs begeleiding aan voor volwassenen (18 jaar en ouder) die minder zelfredzaam zijn. Zo bieden wij begeleid wonen aan voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoening. Met de juiste zorg om de bewoner heen, kan de bewoner een prettiger leven leiden.


Wij bieden optimale begeleiding om het leven makkelijker en leuker te maken en meer structuur aan te brengen. Onze bewoners bestaat voor een groot deel uit personen met een verstandelijke beperking, of met diverse psychiatrische problemen (waaronder angststoornissen, eetstoornissen, stemmingsstoornissen en meer).

Wie zijn wij?

Ensõ is een organisatie die diverse vormen van begeleid wonen in Arnhem aanbiedt. Volwassenen kunnen bij ons terecht op verschillende locaties waar 24-uurs zorg aangeboden wordt. Zo deel je bij de ene locatie faciliteiten en eet je bijvoorbeeld gezellig samen. Bij een andere locatie zal je meer op jezelf gericht zijn, omdat je al meer zelfstandig kan.

Wij hanteren diverse uitgangspunten:

Verblijf is altijd volledig vrijwillig.

Een bewoner heeft altijd voldoende vrijheid, maar wel binnen vooraf besproken regels.

Wij doen onderzoek naar de mogelijkheden bij de bewoners om de begeleiding en ondersteuning op maat af te stemmen.

Het streven is om een leefklimaat te bieden dat bij je zorgvraag past en waar jij je goed in voelt.

Landingspagina 3

"

Ik woon hier met veel plezier!

Daarom blijf ik hier!

Wijnanda

Wanneer kom ik in aanmerking?

Om begeleid te kunnen wonen in Arnhem bij Ensõ Zorg in de 24-uurs zorg beschik je over een indicatie. Deze zorgindicatie staat ook wel bekend als zorgzwaartepakket (of ZZP). Er zijn verschillende pakketten, waarbij er recht is op verschillende uren aan zorg. De zorgindicatie vraag je aan bij het CIZ. Kijk op www.ciz.nl voor meer informatie.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als je je wilt aanmelden voor begeleid wonen op een van onze locaties in Arnhem kun je het aanmeldformulier op onze website invullen, of bel even naar (085) 485 71 50. Zodra wij je inzending ontvangen hebben nemen we telefonisch contact op voor een eerste kennismaking. Als uit deze kennismaking blijkt dat begeleid wonen daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort, volgt een intakegesprek. Na dit intakegesprek kijken we of wij een passend aanbod kunnen doen.

Begeleid wonen op diverse mooie locaties in Arnhem

Ensõ Zorg beschikt over diverse mooie locaties verspreid over het centrum van Arnhem waar we begeleid wonen voor volwassenen aanbieden. Alle locaties beschikken over 24-uurs begeleiding. Soms is het wonen heel zelfstandig, soms doe je juist meer met de groep. Dat verschilt per locatie. Ook beschikken we over diverse appartementen in Arnhem Centrum waar zelfstandig begeleid wonen in een eigen appartement mogelijk is.

We vertellen graag meer over de geschikte locaties voor begeleid wonen in Arnhem:


De Utrechtsestraat: Deze 24-uurs zorglocatie biedt plaats aan maximaal 10 bewoners (18+) met een uiteenlopende zorgvraag. Op vaste tijden én ongeplande momenten wordt er actieve begeleiding geboden, bijvoorbeeld ondersteunen en activeren van dagelijkse vaardigheden en omgangsvormen. Wij zijn er 24/7 en kunnen altijd zorg geven.

Appartementen in Arnhem Centrum: In een prachtig monumentaal pand hebben wij 16 appartementen beschikbaar voor volwassenen die zelfstandig kunnen wonen. Waar het kan, woon je zelfstandig.

De Kastanjelaan: Een 24-uurs zorglocatie voor maximaal 12 bewoners met een uiteenlopende zorgvraag. Ook hier wordt op vaste tijden én ongeplande momenten actieve begeleiding geboden, bijvoorbeeld samen koken. Wij zijn 24 uur per dag beschikbaar voor onze bewoners en geven de zorg die zij op dat moment nodig hebben.

De Plantage: Enkele woningen in de Arnhemse wijk De Plantage zijn bestemd voor bewoners die zelfstandig willen wonen, maar daarbij toch nog ondersteuning nodig hebben.

Kennismaken

Kom met ons kennismaken

Wil je graag meer informatie over ambulant begeleid wonen in Arnhem? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Je kunt ons telefonisch bereiken via (085) 485 71 50, of door een berichtje te sturen via info@enso-zorg.nl of het contactformulier op onze website.