Geweldig hoe Ensõ een sterke organisatie wordt, waar sterke professionals zich inzetten voor de zorg die wij bieden. Zonder twijfel het grootste hoogtepunt van 2022!

23 december 2022

Geweldig hoe Ensõ een sterke organisatie wordt, waar sterke professionals zich inzetten voor de zorg die wij bieden. Zonder twijfel het grootste hoogtepunt van 2022! 3

Deze feestelijke maand is een moment om stil te staan bij het jaar dat bijna achter ons ligt.

Een jaar vol dynamiek en hoogtepunten binnen Ensõ.

Locaties:

In januari de opening van de Rosendaalseweg. Een prachtig verbouwde Pastorie, met aantrekkelijke studio’s. En weer een ‘Ensõ team’ waar we, net als op alle teams, trots op zijn!

Op Locatie de Utrechtsestraat is gebouwd aan een locatie waar bewoners veel samen doen in de huiskamer. Waar ze samen blij zijn met elkaar te wonen, koken, spelletjes te doen, en samen te leven.

De Weverstraat is uitgebreid met twee extra appartementen en dus ook twee nieuwe bewoners. Het team is druk bezig geweest de bewoners te leren kennen, om juist aan te sluiten op hun behoeftes.

Het team van de Kastanjelaan ontwikkelt zich in een specialisatie op het gebied van hechtingsproblematiek.

Op onze dagbestedingsplek, ‘t College bruist het van activiteit en creativiteit. Bij een bezoek aan de lunchroom zie je een keukenploeg én een creatieve ploeg hard werken. Steeds meer mensen weten ‘t College te vinden als gast of als deelnemer in de activiteiten.

Teams:

De teams delen onderling ‘best practices’.

De methodiek ‘zorg met compassie’ wordt meer en meer een vanzelfsprekendheid en een basishouding die de begeleiders voelen en uitstralen. Het geeft bewoners houvast en maakt dat zij begeleiders als betrouwbare ‘rots in de branding’ ervaren.

Bij de audits blijkt het zorgdossier sterk in elkaar te zitten en weten begeleiders goed uit te leggen hoe de onderdelen samenhangen in de organisatie van de zorg die Ensõ biedt.

Organisatie:

Ensõ heeft elke maand een vergadering met de Cliëntenraad (we zoeken overigens nog versterking).

Raad van Commissarissen is compleet. Het is een enthousiast team met goed verdeelde portefeuilles om adequaat toezicht te houden. Zij hebben een fijn bezoek beleefd aan alle locaties en kennis kunnen maken met bewoners en medewerkers.

Ensõ heeft naast het contract met Menzis een nu ook een contract met Zorgkantoor VGZ. Dit betekent dat Ensõ in extra regio’s zorg in natura mag gaan leveren.

Goede audits zijn behaald voor onder anderen ISO 9001, AVG en NEN 7510, 7512 en 7513 compliance.

We kunnen dit jaar afsluiten met ruim 135 aanmeldingen voor mogelijk nieuwe bewoners. Ensõ krijgt steeds beter inzichtelijk wie uit deze aanmeldingen baat hebben bij het door ons geboden leefklimaat. En van al deze aanmeldingen zijn er inmiddels 20 in zorg mogen komen, om een nieuw thuis met de juiste begeleiding te mogen ervaren.

Dromen voor 2023
We willen weer een prachtige locatie kunnen openen en nog een top team laten starten, waar zorgen met compassie centraal staat!


Misschien ook interessant:

Geweldig hoe Ensõ een sterke organisatie wordt, waar sterke professionals zich inzetten voor de zorg die wij bieden. Zonder twijfel het grootste hoogtepunt van 2022! 4

Zomer

Geweldig hoe Ensõ een sterke organisatie wordt, waar sterke professionals zich inzetten voor de zorg die wij bieden. Zonder twijfel het grootste hoogtepunt van 2022! 5

Smakelijke ontmoeting

Geweldig hoe Ensõ een sterke organisatie wordt, waar sterke professionals zich inzetten voor de zorg die wij bieden. Zonder twijfel het grootste hoogtepunt van 2022! 6

Zie je mij?