Vacatures

Lid Cliëntenraad

Wil jij ook een vertegenwoordiger zijn voor en met bewoners van Ensõ-zorg? Ensõ zoekt leden voor haar Cliëntenraad. De functie is vrijwillige basis met een onkostenvergoeding.


Wie zijn wij?

Ensõ biedt 24-uurs begeleid wonen in een open setting. In Arnhem beschikt Ensõ over vier kleinschalige woonlocaties waar bewoners zelfstandig of samen met anderen kunnen wonen. Ook is er een activiteitencentrum met lunchroom. We kunnen begeleiding en ondersteuning bieden op alle levensgebieden, waarbij het uitgangspunt is dat een bewoner zo zelfstandig mogelijk zijn of haar leven kan leiden. Voor elk begeleidingstraject worden er afspraken gemaakt, welke worden vastgelegd in het zorgplan. Dit plan wordt regelmatig geëvalueerd en bijgesteld om zo met elkaar aan groei te werken en succeservaringen op te doen.


Missie

Onze missie is mensen met een (complexe) zorgvraag, voortkomend uit een (licht) verstandelijke beperking en/of onbegrepen gedrag, zo plezierig mogelijk te kunnen laten functioneren, zelfstandig wonen en regie voeren over het eigen leven.


Visie

Onze visie is dat bewoners een eigen plaats in de samenleving hebben en zo zelfstandig mogelijk zijn of haar leven kunnen invullen. Onze zorg- en dienstverlening is erop gericht woon-, leef- en werkomstandigheden volgens eigen keuze te organiseren. Aansporing vanuit onze professionals tot zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid met als uitgangspunt kijken naar de mogelijkheden van bewoners.

Functieomschrijving lid Cliëntenraad

Bij Ensõ, een jonge en groeiende organisatie in de gehandicaptenzorg, zijn wij oprecht geïnteresseerd in wat onze bewoners wensen. Er zijn gemotiveerde en betrokken bewoners actief in de Cliëntenraad . Graag vormen zij met jou samen de Ensõ cliëntenraad. De Cliëntenraad vertegenwoordigt de belangen van alle bewoners. Naast belangen bewoners hecht Ensõ waarde aan betrokken en geïnformeerde familieleden, mantelzorgers en vertegenwoordigers van onze bewoners. Daarom wensen we te investeren in versterking van de huidige Cliëntenraad met leden cliëntenraad.


Ensõ is op zoek naar nieuwe leden voor de Cliëntenraad. Wil jij:

  • Deelnemen aan een Cliëntenraad die zich met hart en ziel inzet voor het belang van onze bewoners?
  • Haal jij voldoening uit het mee praten en mee denken met onze bewoners en voor onze bewoners, familie, mantelzorg en vertegenwoordigers over zorg en zorg gerelateerde vraagstukken?
  • Meedenken in en over kwaliteitsbeleid en dat zichtbaar maken in ons kwaliteitsrapport en hierover in gesprek met zorgverzekeraar?
  • De rollen voorzitter, penningmeester en secretaris dienen nog in overleg verdeeld te worden, ondersteuning is mogelijk;
  • Wil je samen met ons de doelstellingen van de Cliëntenraad behalen? Ontdek dan of de Cliëntenraad van Ensõ bij jou past.


Doelstelling van de Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Ensõ behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners van Ensõ. Naast bewoners ook belangen van het netwerk van de bewoner bestaande uit familieleden, mantelzorgers en vertegenwoordigers.

Samenstelling van de Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Ensõ bestaat uit minimaal 5 personen. Alle leden van de Cliëntenraad hebben een band met onze bewoners, doelgroep of affiniteit met de zorg, bijvoorbeeld doordat u hierin werkzaam bent. De zittingsperiode is minstens 2 jaar. Een lid kan maximaal twee periodes zitting nemen in de Cliëntenraad. De leden van de Cliëntenraad worden benoemd door de directie en bewoners van Ensõ die reeds deelnemen in de cliëntenraad.


Wat vragen wij?

  • Je kan goed overweg met de PC en e-mail;
  • Je vindt het leuk om met onze bewoners en samen te werken en te vergaderen;
  • Je hebt affiniteit met de zorg; dit mag uit eigen ervaring zijn, via familie of bijvoorbeeld via werk;
  • Je sluit aan bij vergaderingen; de Cliëntenraad vergadert ongeveer zes keer per jaar met het directie van Ensõ. Daarnaast heeft de Cliëntenraad haar eigen vergaderingen en ontvangt zij informatie uit de huiskamer overleggen van de woningen.


Wat biedt Ensõ?

Ensõ biedt de leden van de Cliëntenraad de ruimte om met plezier en vanuit hun hart mee te denken, mee te praten en de belangen van onze bewoners te behartigen.

Natuurlijk mag je ook rekenen op:

  • Administratieve ondersteuning;
  • Vergader locatie;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Vrijwilligers verzekering;


Wil jij lid worden van de Cliëntenraad?

Stuur dan een mail met jouw motivatie naar Ensõ. Dat kan via kathalijne@enso-zorg.nl en/of saskia@enso-zorg.nl.


Wil je liever eerst wat meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Kathalijne Pleket-Beijer via 06-18 42 63 26. Kathalijne werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Direct reageren

Geïnteresseerd in deze vacature?

Ben je geïnteresseerd, meld je dan direct aan via onderstaand contact formulier. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan